• Vragen? Bel ons! +32 477 33 40 29
  • Ma - Zon: 06:00 - 22:00
  • Happy Hour Ma - Vrij van 17:00 - 19:00 en Zat - Zon van 09:00 - 11:00
CGSCarCleaning Carwash Nieuws 0feb4678 667a 49dc ad15 6b323b3087ac
  • DONDERDAG 8 NOVEMBER 2018
  • Door Steffie Devisscher

“Luisteraars, we rekenen op jullie steun”
RADIO MELINDA HOUDT BENEFIET VOOR TWEEDE FREQUENTIE
Artikel HLN Regio Oostende door BART BOTERMAN 03 oktober 2018 02u37

Als benefiet voor Radio Melinda FM vindt op 20 oktober een groot schlagerfeest plaats in Garage Schoutteet in Oostende. Ronkende namen zoals Danny Fabry en Steve Tielens komen er optreden. “Onze tweede frequentie kost handenvol geld. We rekenen op de luisteraars om ons te steunen”, zegt voorzitter Chris Schoutteet. Door een wetswijziging zijn vrije zenders zoals Melinda FM verplicht om uit te zenden via een tweede frequentie. “Tegen het einde van dit jaar is Melinda FM te horen op de frequentie 107.2”, vertelt Chris Schoutteet trots. “De tweede frequentie brengt grote investeringen met zich mee, die tot 15.000 euro oplopen. “Daarom organiseren we een benefiet. We rekenen op onze vele luisteraars.” Chris is de kleinzoon van Gentiel Schoutteet en Lisette Ryckeman, die in 1979 Radio Melinda oprichtten als piratenzender in Snaaskerke.

Nieuwe locatie

De studio huisde meer dan dertig jaar lang in de bekende stacaravan langs de Kromme Elleboog in Leffinge. In het voorjaar kwam daar verandering in. De studio verhuisde naar de eerste verdieping van de CGS Car Cleaning. De carwash, die naast de caravan ligt, is eigendom van Chris. “Het was tijd voor vernieuwing”, zegt Chris. “Ik wilde het levenswerk van mijn grootouders in ere houden. Toen ik bezig was met de plannen voor de carwash op het terrein in de Kromme Elleboog, was ik aan mijzelf verplicht om een studio voor Radio Melinda te voorzien. We zouden de radio tegelijkertijd een niveau hoger tillen”, zegt voorzitter Chris. Hij hield woord. De zendkwaliteit van Radio Melinda is inmiddels een pak beter.

Nieuwe apparatuur

Met de programmatie en uitzendingen houdt garagist Chris uit Zandvoorde zich niet bezig. Dat laat hij aan programmaleider Alain Dorchain (54), alias DJ Mike uit Beerst over. Die heeft de leiding over een twintigtal presentatoren en over de afspeellijsten, met daarop voornamelijk Vlaamse hits. “Die caravan had best zijn charme. Maar intussen zijn we 2018 en we mogen niet achterop hinken. Sinds de omwenteling heeft Radio Melinda - omgedoopt tot Melinda FM - een serieuze boost gekregen”, zegt Alain. De studio is uitgerust met nieuwe computers, software en zendapparatuur. “Ook de jingles klinken verfrissend en we zijn overgeschakeld op stereo. Dat werd tijd”, lacht Alain.
Heel wat namen uit de schlagerwereld - onder wie Danny Fabry, Steve Tielens en Paul Bruna - besloten om mee te werken aan de benefiet. Het feest vindt plaats op 20 oktober in Garage Schoutteet in de Zandvoordestraat in Oostende. Een kaartje in voorverkoop kost 15 euro en is te verkrijgen via pr.radiomelinda@gmail.com. Meer info en de volledige line-up via het evenement ‘Radio Melinda Schlagert’ op Facebook.

WASPAS

Heeft u nog geen waspas besteld? Wacht niet langer!

BESTEL NU
© 2024 CGS Car Cleaning - Ontwikkeld door Web Wolves